Hyppää sisältöön
Takaisin listaukseen
Järvenpääkirjoitus

Yhteistyöllä latu pysyy auki – kaupunki ja järjestöt kaupunkilaisten hyvinvointia tukemassa

Kristiina Soots, hyvinvoinnin palvelualueen palvelualuejohtaja
Kristiina Soots

Talvi lähestyy – ja niin lähestyy hiihtokausikin. Hyvillä laduilla on ilo hiihtää. Ylämäkiin saa voimaa rinnalla kulkevista hiihtäjistä, tasamaalla on mukava jutella heidän kanssaan. Tasapainon menettämistä ei tarvitse pelätä kovissakaan alamäissä, koska latu pitää oikeassa suunnassa. Hyvä latu vaatii työtä, mutta työ mahdollistaa paljon.

Järvenpään kaupunginvaltuusto antoi hyvinvoinnin palveluverkolle hyvän suunnan ja tukevan pohjan lokakuun kokouksessaan. Kiitos kaikille työssä mukana olleille – teitä oli monia. Kaupungin strategian painopisteistä hyvinvoinnin palvelualueella on suuri merkitys niin vireän kaupunkielämän kuin ajoissa auttamisen osalta. Jotta tässä työssä onnistumme, tarvitsemme hyvän, toimivan ja ajassa elävän palveluverkon. Olemme nyt tarkastelleet palveluja neljän osakokonaisuuden – Kulttuurin, Liikunnan, Yhteisöjen ja osaamisen sekä Yhteisöjen tilojen osalta.

Yhteisöjen tilat ovat puhuttaneet syksyn aikana eniten ja tämä on luonnollista, koska järjestöt pitävät Järjestöbarometrinkin mukaan kuntien tarjoamia tiloja avustusten kanssa tärkeimpinä seikkoina toimintansa mahdollistajina. Muutoksia on tulossa tilojen osalta, mutta ei nopeita. Vuoteen 2023 siirtymistä suunnitellaan kaikissa tiloissa pääasiassa vanhalta pohjalta. Järjestämme keskusteluhetkiä loppuvuoden aikana järjestöjen kanssa ja tilojen käyttöä ja toimintatapoja suunnitellaan yhdessä.

Rakennetaan järvenpääläistä hyvinvointia yhdessä

Olemme jatkaneet myös yhteistoimintamallin kehittämistä järjestöjen ja kaupungin välillä. Yhteistoiminta on kuin hyvän kertymisen kehä. Siihen kuuluu mainitut avustukset ja tilayhteistyö, mutta myös tapahtumayhteistyötä, viestintää, yhteishankkeita ja kehittämisen mahdollisuuksia. Se on jatkuvaa vuoropuhelua, yhteistä tekemistä ja oppimista sekä ennakointia.

Yhteistyö järjestöjen kanssa on merkittävää hyvinvoinnin palveluverkon kaikkien osakokonaisuuksien kannalta. Rikasta kaupunkikulttuuria, innostamista liikkumiseen, nuorten ja lapsiperheiden tukemista sekä osaamisen ja yhteisöllisyyden vahvistumista rakennetaan yhdessä.

Meillä on monia mahdollisuuksia tukea ja ylläpitää kaupunkilaisten hyvinvointia sekä ehkäistä ennalta haastavien tilanteiden muuttumista vaikeasti ratkottaviksi ongelmiksi. Muutoksia tulee, mutta muutoksia myös tarvitsemme vastataksemme ajan haasteisiin. Latu on nyt auki, jatketaan yhteistä matkaa kohti talvea.

Kristiina Soots
palvelualuejohtaja, Hyvinvoinnin palvelualue
Järvenpään kaupunki

Kirjoittaja:

Kristiina Soots

Kirjoittaja:

Kristiina Soots

Footer is loading...