Hyppää sisältöön
Takaisin listaukseen

Kuinka osallisuutta toteutetaan Järvenpäässä?

Järvenpääpuheessa on aiheena tällä kertaa osallisuus ja sen näkyminen kaupungissa. Kuinka kaupunkilaiset saadaan entistä vahvemmin mukaan päättämään kaupunkia koskevista asioista?


Kuuntele jakso:

Osallisuus osana kaupunkilaisten vaikuttamismahdollisuuksia (SoundCloud) 

Osallisuus osana kaupunkilaisten vaikuttamismahdollisuuksia (Spotify)


Järvenpääpuheessa tutustaan tällä kertaa osallisuuteen osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläisen ja nuorisovaltuuston puheenjohtajan Niko Kotilaisen johdolla. Juontajana toimii viestinnän asiantuntija Ari Minadis.

– Osallisuus läpileikkaa koko yhteiskunnan sen kaikilla osa-alueilla. Kaupunginvaltuuston maaliskuussa 2022 hyväksymässä Hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelmassa vuosille 2022–2025 on hyvin kiteytetty osallisuus kuuteen toiminnalliseen tavoitteeseen. Näihin tavoitteisiin kuuluvat muun muassa kuntalaisten tietoisuuden lisääminen heidän omista vaikuttamismahdollisuuksistaan, sukupolvien rajat ylittävän yhteistyön edistäminen, elinikäisen oppimisen edellytysten lisääminen, työllisyyden vahvistaminen sekä kulttuurihyvinvoinnin lisääminen, Kotilainen kertoo.

Kallio-Meriläinen edistää ja tukee työtehtävässään osallisuuden toteutumista kaupungin eri toiminnoissa.

– Riippumatta siitä, oletko töissä, lapsi, maahanmuuttaja vai iäkäs, arjen osallisuuden osa-alueet ovat kaikille samat eli silloin tuntee sen, että päivittäiset tekemiset ovat merkityksellisiä, kuuluu itselleen tärkeään yhteisöön, saa myönteistä palautetta, pystyy vaikuttamaan oman elämäänsä kulkuun ja saa apua, kun sitä tarvitsee. Kaikki työ mitä kaupungissa tehdään näiden asioiden edistämiseen, on osallisuustyötä.

Jaksossa keskustellaan myös osallisuuden näkymisestä ja tavoitteista nuorisovaltuustossa, osallisuuden tärkeydestä kaupungeissa ja kunnissa sekä siitä miten järvenpääläiset ovat oivaltaneet osallisuuden moninaiset mahdollisuudet. Miten osallisuutta toteutetaan maahanmuuttajien keskuudessa tai mistä osallistavasta budjetoinnissa on kyse? Lisäksi jaksossa sivutaan digiosallisuuden mahdollisuuksia ja katsahdetaan osallisuuden tulevaisuuteen Järvenpäässä.

Lisätietoa osallisuudesta kaupungin Osallistu ja vaikuta -sivuilla.

Footer is loading...