Hyppää sisältöön
Takaisin listaukseen

Lapseni on menossa varhaiskasvatukseen – mitä minun tulisi huoltajana tietää?

Varhaiskasvatukseen hakeminen on ajankohtaista ympäri vuoden, mutta varhaiskasvatuspaikkaa tulee kuitenkin hakea ajoissa. Miten ajoissa ja kuinka hakupolku Järvenpäässä etenee?

Varhaiskasvatuksen erityisasiantuntija Mia Wahlsten. Kuva: Ari Minadis.

Kuuntele jakso:

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen Järvenpäässä (SoundCloud)

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen Järvenpäässä (Spotify)


Järvenpääpuheessa keskustellaan varhaiskasvatuksen hakuprosessia, hakuvaihtoehtoja ja perusteita yhdessä varhaiskasvatuksen erityisasiantuntija Mia Wahlstenin kanssa. Haastattelijana toimii viestinnän asiantuntija Ari Minadis.

Jaksossa käsitellään varhaiskasvatukseen hakemista, varhaiskasvatuspäätöstä, varhaiskasvatuksen hintaa, vieraskielisten auttamista varhaiskasvatusasioissa ja varhaiskasvatuspaikan vaihtamista. Haastattelun aikana vastataan kysymyksiin muun muassa siitä, mistä huoltaja tietää, onko perheen toivomassa päiväkodissa tilaa, mikä on palveluohjauksen rooli, millä perusteella varhaiskasvatuspaikkoja jaetaan tai mikä on palveluseteli ja miten sen saa?

– Meidän puoleemme voi kääntyä monessa asiassa. Yhteydenotto voi liittyä hakemuksen tekoon, päätöksen, muutosilmoitukseen, yksityiseen varhaiskasvatukseen tai kotona olevien lasten avoimeen toimintaan, Wahlsten luettelee esimerkkejä.

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta ja hakemisesta löytyy kaupungin verkkosivuilta etusivulta polkua opetus ja kasvatus sekä Varhaiskasvatus ja esiopetus.

Footer is loading...