Hyppää sisältöön
Takaisin listaukseen

Millainen on yritysten Järvenpää?

Järvenpääpuheessa keskustellaan yrittämisestä Järvenpään kaupungissa. Kaupungissa on noin 3000 yritystä ja yrityskanta kasvaa vähitellen kaiken aikaa. Vuonna 2021 Järvenpäähän perustettiin peräti 305 uutta yritystä vaikeista vuosista huolimatta. Yhteistyön ja verkostoitumisen teemat nousivat keskustelussa vahvasti esiin.

Yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo, elinvoimajohtaja Marko Lehenberg ja Pekka Bollström ovat Järvenpääpuhe-podcastin vieraina. Kuva: Ari Minadis.

Kuuntele jakso:

Yrittäminen Järvenpäässä (SoundCloud)

Yrittäminen Järvenpäässä (Spotify)


Järvenpääpuheessa tutustutaan tällä kertaa siihen, millainen yrityskaupunki Järvenpää on ja mitkä asiat tekevät kaupungista kukoistavan yritystoiminnan keskittymän. Keskustelemassa aiheesta ovat Business Järvenpään elinvoimajohtaja Marko Lehenberg, yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo ja metallialan yrityksen Jarparo Oy:n toimitusjohtaja Pekka Bollström. Juontajana toimii viestinnän asiantuntija Ari Minadis.

Järvenpäässä on tällä hetkellä noin 3000 yritystä. Millaisia asioita kaupungin ja yrittäjien välisessä yhteistyössä on syytä vaalia?

– Yhteistyö yritysten ja julkisten palveluiden välillä on arvokas tekijä kaupungin elinvoimaisuuden edistämiseksi ja kasvattamiseksi. Kanssakäymisen on oltava mahdollisimman jouhevaa ja pitkäjänteistä. Olisi hyvä, että joku olisi aina ottamassa henkilökohtaisesti vastaan, elinvoimajohtaja Lehenberg sanoo.

Aramo kuvailee kaupunkia alustana, tiedonvälittäjänä ja yhdistävänä verkostona.

– Toivomme, että yritykset ovat meidän suuntaamme erittäin matalalla kynnyksellä yhteydessä, kuten mekin pyrimme olemaan. Tukea yrittämiseen saa kaupungin lisäksi myös Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keukesta.

Bollström kertoo, millaisena hän näkee Järvenpään paikkana yrittää ja verkostoitua.

– Järvenpää on sijaintina hyvä, mutta työvoiman saamista raskaan teollisuuden pariin on tärkeä edistää. Viimeisen 10–20 vuoden aikana ei alalle ole oikein kouluttauduttu, koska työpaikkoja ei ole ollut tarjolla. Nyt kun alan työpaikkoja on taas alkanut olemaan, koulutuspaikat eivät ole ehtineet reagoimaan työvoimatarpeeseen yhtä nopeasti uusia työntekijöitä kouluttamalla.

Lisäksi jaksossa vastataan kysymyksiin siitä, mikä parantaa kaupungin yritysten toimintaedellytyksiä, miten yrityskantaa saataisiin kaupunkiin lisää, millaisia sijoittumis- ja verkostoitumismahdollisuuksia kaupungissa on erilaisille ja erikokoisille yrittäjille, mikä on Järvenpään uuden kaupunkistrategian ja Yritys- ja elinkeino-ohjelman merkitys Järvenpään kaupungin elinvoimalle tulevaisuudessa.

Lisätietoa yrittämisestä kaupungin Yrittäminen ja työ -osion Elinkeinot ja yrittäjyys -sivulta sekä Business Järvenpään sivuilta.

Footer is loading...