Hyppää sisältöön
Takaisin listaukseen

Millaisia palveluita kaupunkilainen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella saa?

Uudet hyvinvointialueet aloittivat vuoden 2023 alussa. Järvenpääpuheessa keskustellaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen ja Järvenpään kaupungin välisestä yhteistyöstä sekä siitä, mitä kaupunkilaisten on hyvä muutoksesta tietää. Muuttuiko mikään kaupunkilaisen näkökulmasta?

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja Kirsi-Marja Karjalainen (vas.) ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen integraatiojohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä. Kuva: Ari Minadis.

Kuuntele jakso:

Elämää uudella hyvinvointialueella (SoundCloud)

Eläämää uudella hyvinvointialueella (Spotify)


Järvenpääpuheessa keskustellaan vuoden alussa aloittaneen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palveluista ja kaupungin ja hyvinvointialueen terveyttä ja hyvinvointia edistävästä yhteistyöstä. Keskustemassa aiheesta ovat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja Kirsi-Marja Karjalainen ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen integraatiojohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä.

– Järvenpääläinen saa sotepalveluita edelleen samoista paikoista kuin aiemmin eli terveyspalveluita Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskuksesta (JUST), neuvoloissa on edelleen terveydenhoitajat ja kouluterveydenhoitajapalvelut saa koulusta, kuten aiemminkin, Karjalainen toteaa.

– Järvenpään kaupungin asukkaalle uudistus ei tulisi juuri näkyä. Palvelupisteemme ja puhelinnumeronne ovat samat ja erilaiset sähköiset linkit toimivat. Toki palveluita uudistetaan ja kehitetään, mutta näin olemme toimineet jo monta vuotta. Mitään äkillistä ei ole tapahtumassa, Kariniemi-Örmälä vakuuttaa.

– Asiakasohjauspalvelussamme annamme myös kynnyksettömästi ohjausta ja neuvontaa alueen asukkaille. Työskentelemme jatkossakin asukkaan hyvän elämän varmistamiseksi. Se että palvelut ovat lähellä, tuo turvan tunnetta.

Jaksossa keskustellaan myös muista hyvinvointialueen järjestämistä palveluista, siitä mitä merkitystä koulupsykologien- ja kuraattoreiden siirtymisellä hyvinvointialueelle on, katsahdetaan hyvinvointialueen rahoitukseen ja kuntien sekä hyvinvointialueiden väliseen yhdyspintatyöhön. Entä kuinka terveyttä ja hyvinvointia tulisi edistää vastaisuudessakin eri terveystilanteessa elävien ihmisten parissa?

Lisätietoa hyvinvointi- ja terveyspalveluista kaupungin ja Keusoten sivuilla.

Footer is loading...