Hyppää sisältöön
Takaisin listaukseen

Miten Järvenpään kaupunki kesätyöllistää?

Järvenpääpuheessa paneudutaan nuorten kesätyöllistämisteemaan. Työmahdollisuuksia on usein runsaasti tarjolla, mutta alle 20-vuotiaiden nuorten voi olla myös vaikeaa saada jalkaa oven väliin. Tähän haasteeseen Järvenpään kaupunki on vastannut palkkaamalla kaupunkiin 1419-vuotiaita nuoria.

Osaamis- ja työllisyyspalveluiden erityisasiantuntija Marjo Kanninen ja Vaikuttamon uraohjaaja Heidi Palokas ovat Järvenpääpuhe-podcastin vieraina. Kuvasta puuttuu etäyhteyksien päässä ollut Alltime Oy:n henkilöstöpäällikkö Jaana Mäntymaa. Kuva: Ari Minadis.

Kuuntele jakso:

Nuorten kesätyöllistäminen (SoundCloud)

Nuorten kesätyöllistäminen (Spotify)


Järvenpääpuheessa keskustellaan tällä kertaa kaupungin kesätyöllistämisestä osaamis- ja työllisyyspalveluiden erityisasiantuntija Marjo Kannisen, uravalmennusta järvenpääläisille tarjoavan Vaikuttamon uraohjaaja Heidi Palokkaan ja kaupungin infran ylläpidosta vastaavan Alltime Oy:n henkilöstöpäällikkö Jaana Mäntymaan johdolla. Juontajana toimii viestinnän asiantuntija Ari Minadis.

Kaupunki palkkaa vuonna 2022 yhdeksänkymmentä 14–19-vuotiasta nuorta eri yksiköihinsä ja vuonna 2023 tavoitteena on pystyä palkkaamaan peräti 100 nuorta.

– Tänä vuonna alensimme ikärajaa 15-vuotiaista 15 vuotta täyttäviin. Tämä on ollut hyvin vastaanotettu uudistus ja Vaikuttamosta käsin olemme kannustaneet useampia nuoria palkkaavia palkkaamaan sieltä nuoremmasta päästä, ja vanhemmat jo työuraa hieman kartuttaneet voivat toimia heille sitten vertaisnuorina, Palokas kertoo.

Jaksossa käsitellään myös 14–19-vuotiaiden kesätyöllistymisen haasteita ja sitä, mitä ominaisuuksia kesätöiden hakeminen vaatii. Lisäksi tarkastellaan hyviä kesätyöllistämisesimerkkejä Järvenpään kaupungilla.

– Nuoret ovat tulevaisuuden työntekijöitä, joten heihin satsaaminen on koko yhteiskunnan hyvinvoinnille tarpeellinen asia, Palokas sanoo.

– Osa työvoimapula-alan yrityksistä onkin hienosti rekrytoinut Järvenpäässä näitä kaikkein nuorimpia. Tällä tavoin kasvatetaan uuden sukupolven työntekijöitä ja varmistetaan, että aloille myös hakeutuu nuoria, Kanninen lisää.

Miten kesätyöllistämistukea hyödynnetään kesätyöntekijän palkkaamisessa ja mikä on työllistämisehto, joka myös Alltimea velvoittaa tai miten kesätyöllistämisen mahdollisuuksia voitaisiin kaupungilla vielä kehittää? Jaksossa tutustutaan myös vieraiden omiin ensimmäisiin kesätyömuistoihin!

Lisätietoa kesätyöllistämisestä kaupungin Yrittäminen ja työ -osion Kesätyö nuorille -sivulta. Työantajille suunnatulla sivustolla on lisää kesätyöllistämistukivaihtoehdoista työnantajille: Työnantajalle.

Footer is loading...