Hyppää sisältöön
Takaisin listaukseen

Varhaiskasvatuksen aloituskäytäntöjen yhteydessä luodaan luottamusta perheen ja varhaiskasvattajien välillä

Järvenpään varhaiskasvatuksessa tuetaan lapsen ja perheen aloitusta luomalla luottamusta yhtenäisten käytäntöjen avulla, kuten palvelusopimusten laadinnalla ja kotikäynneillä. Tavoitteena on tehdä varhaiskasvatuksen aloituksesta sujuva ja turvallinen kokemus sekä lapsille että vanhemmille.

Päiväkodin johtaja (keskustan päiväkoti ja perhepäivähoito) Jaana Vilja (vas.) ja varhaiskasvatuksen opettaja Jonna Kohonen.

Kuuntele jakso:

Aloituskäytännöt Järvenpään varhaiskasvatuksessa (SoundCloud)

Aloituskäytännöt Järvenpään varhaiskasvatuksessa (Spotify)


Järvenpään varhaiskasvatuksessa tuetaan lapsen ja perheen varhaiskasvatuksen aloitusta yhtenäisin toimin. Varhaiskasvatuksen aloituskäytänteistä Järvenpäässä ovat Järvenpääpuheessa keskustelemassa päiväkodin johtaja (keskustan päiväkoti ja perhepäivähoito) Jaana Vilja ja varhaiskasvatuksen opettaja Jonna Kohonen. Haastattelijana toimii varhaiskasvatuksen erityisasiantuntija Fiina Jaakkola.

Aloituskäytäntöjen alkuvaiheessa laaditaan palvelusopimus.

– Kun vanhemmat ja lapsi ovat saaneet varhaiskasvatuspaikkapäätöksen, olen perheeseen yhteydessä, jolloin keskustellaan tarkemmin palvelusopimuksesta. Keskustelussa käydään rauhassa kaikki asiat läpi, mitä hoitopolun aikana hoidossa tulee tapahtumaan, Vilja kertoo.

– Meidän varhaiskasvattajien tehtävä on sitten soittaa vanhemmille ja suunnitella yhteistä aikaa kotikäynnille. Perheen toiveista välitetään tietoa myös ryhmän muille kasvattajille ja perhe tulee lapsen kanssa tutustumaan ryhmään, Kohonen jatkaa.

Mikä palvelusopimus ja miten se liittyy varhaiskasvatuksen aloituskäytäntöihin? Mitä muita käytänteitä aloitukseen liittyy? Miksi varhaiskasvattaja vierailee etukäteen lapsen kotona tai perhe lapsen kanssa varhaiskasvatuspaikassa? Millainen merkitys tällä on vanhemmille ja lapsille? Entä miten lapsen ensimmäinen päivä varhaiskasvatuksessa alkaa ja miten lapset ja vanhemmat ovat kokeneet varhaiskasvatuksen aloituksen? Onko perhepäivähoidon aloituskäytänteissä eroja varhaiskasvatuksen aloittamiseen päiväkodissa?

Ota seurantaan Järvenpään varhaiskasvatuksen Instagram-tili ja tutustu tarkemmin varhaiskasvatuksen aloituskäytänteisiin Järvenpään varhaiskasvatussuunnitelmasta.

Footer is loading...