Hyppää sisältöön
Takaisin listaukseen

Yrittäminen elää murrosvaihetta niin Suomessa kuin Järvenpäässä – mikä on seuraava suunta? 

SYDÄN SUOMESSA -PODCAST: Vaikka suomalaisten yrittäjien ja yritysten tilanne on tällä hetkellä kokonaisuutena katsottuna haasteellinen, on myös valonpilkahduksia näkyvissä.  

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen (vas. ylh.), Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska (oik. ylh.) sekä Järvenpään Yrittäjien hallitusaktiivit, yrittäjät Petra Willberg (vas. alh.) ja Mari Orlo (oik. alh.).

Kuuntele jakso:

Yrittämisen seuraava suunta (SoundCloud) 

Yrittämisen seuraava suunta (Spotify) 


Business Järvenpään Sydän Suomessa -podcastin ensimmäisessä jaksossa tiedustellaan suomalaisten ja järvenpääläisten yrittäjien sekä yritysten kuulumisia ja tulevaisuudennäkymiä haastavina aikoina. Vieraina ovat Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska. Juuret Järvenpäässä -osiossa vierailevat Järvenpään Yrittäjien hallitusaktiivit, yrittäjät Petra Willberg ja Mari Orlo. Haastattelijana toimii Business Järvenpään yritys- ja elinkeino-ohjelman päällikkö Heikki Häyhä. 

Pentikäinen: Yleiskuva mollivoittoinen, vaikka yli puolet pärjäävät 

Ensimmäisenä ääneen pääsee Pentikäinen, joka kertoo Suomen Yrittäjien työstä yrittäjien ja yritysten hyvinvoinnin sekä aseman edistämiseksi. Pentikäisen kanssa käydään läpi myös nykytilannetta yrittämisen valossa. 

– Yleiskuva yrityskentästä ja Suomen taloudesta on melko mollivoittoinen. On kuitenkin hyvä muistaa, että kun kansantalous kohtaa vaikeuksia, on aina olemassa yrityksiä ja toimialoja, jotka pärjäävät varsin hyvin. Tälläkin hetkellä yli puolet yrityksistä on hyvässä tilanteessa. 

Minkä yrittäjäryhmien tilanne on tällä hetkellä Suomessa parhain ja minkä huonoin? Miten lakot ovat vaikuttaneet yrittäjiin ja yrityksiin? Pentikäisen kanssa käydään läpi myös tulevaisuuden trendejä ja työllisyystilannetta yrittäjien parissa. 

Ovaska: Vaikutukset valuvat pienten ja keskisuurten yritysten suuntaan 

Ovaska avaa omassa osuudessaan Uudenmaan Yrittäjien järjestön työtä ja analysoi yritysten asemaa Uudellamaalla.  

– Viime vuonna meillä oli 25 vuoteen eniten konkursseja ja alkuvuodesta vauhti on vain kiihtynyt. Vaikutukset valuvat pienten ja keskisuurten yritysten suuntaan, emmekä voi vaikuttaa Suomesta kovin paljon maailman tapahtumiin. 

Järvenpää on kuitenkin Ovaskan mukaan menossa parempaan suuntaan, vaikka yritysten toimintaympäristö suhteen on muuten erittäin haastava. 

Kysymme myös Ovaskalta näkemyksiä lakkojen vaikutuksista suomalaiseen yrityskenttään. Mikä on yleinen tilanne työllisyyden suhteen Uudellamaalla? Entä miten vieraskielisiä maahanmuuttajia voitaisiin hyödyntää paremmin osana yritysten työvoimaa?  Miltä näyttää Uudenmaan yritysten tulevaisuus lähivuosina? Samalla perehdytään vastuullisuuden teemoihin yrityksissä. 

Willberg ja Orlo: Aktiivista vuoropuhelua Järvenpään kaupungin kanssa 

Juuret Järvenpäässä -osiossa Willberg ja Orlo kertovat yrittäjähistoriastaan ja yrittämisen kokemuksistaan Järvenpäässä. Willberg on Järvenpään Hammaslääkärikeskuksen yrittäjä puolisonsa kanssa ja Orlo vastaa kauneushoitolan yritys Marielina Ky:stä. Molemmat yritykset sijaitsevat kävelykatu Jannella Järvenpään keskustassa.  

Willberg ja Orlo kuuluvat myös Järvenpään Yrittäjien hallitukseen. 

– Tehtävämme yrittäjäjärjestössä on pitää yrittäjän ääntä ja yrittäjyyttä esillä. Olemme yhteydessä kaupunkiin ja kuuntelemme, mitä kaupunki suunnittelee. Yritetään ylläpitää hyvää yhteistyötä toistemme kanssa, joka on myös hyvin onnistunut. 

Miten Willberg ja Orlo näkevät yrittämisen tilanteen Järvenpäässä? Millaisen edun he näkevät Järvenpään keskustassa toimimisessa ja mitä ajatuksia heillä on Järvenpään keskustan kehittämisestä? Entä kuinka Järvenpään kaupunki ja Business Järvenpää voisivat tukea yrittämisen edellytyksiä Järvenpäässä vieläkin vahvemmin? 

Business Järvenpään tuottamassa Sydän Suomessa -podcast-sarjassa on vieraana Suomessa vaikuttavia yrittäjiä ja yrityspäättäjiä. Kussakin jaksossa Juuret Järvenpäässä -osiossa otetaan mukaan paikallisia järvenpääläisiä yrittäjiä ja yritysvaikuttajia kertomaan omaa tarinaansa sekä keskustelemaan ajankohtaisista aiheista.  

Footer is loading...