Hyppää sisältöön

106 kesätyöntekijää aloitti Järvenpään kaupungin toimipisteissä

Järvenpään kaupungilla tänä kesänä kesätyönsä aloittavat nuoret saivat tärkeää tietoa työelämän pelisäännöistä yhteisessä 3.6.2024 pidetyssä Taidolla työelämään -koulutuspäivässä.

Kesä tuli ja niin myös kesätyöntekijät. Järvenpään kaupungilla aloittaa tai on jo aloittanut kesätyönsä ennätykselliset 106 nuorta. Kesätyöntekijöitä näkyy joukossamme ravitsemusalan, varhaiskasvatuksen, liikunnan, kulttuurin, nuorisopalvelujen, ohjausalan, viestinnän ja erilaisten toimisto- ja arkistointitehtävien parissa.  Kaupunki tarjosi kesätöitä 14–19-vuotiaille nuorille, joista kesätyöpaikkaa haki tänä kesänä 680 nuorta.

Ikärajatonta uravalmennusta tarjoava Vaikuttamo järjesti 3. kesäkuuta kaikille kaupungille palkatuille kesätyöntekijöille yhteisen Taidolla työelämään -koulutuspäivän Bulevardikorttelin toimitalon 8. kerroksessa. Koulutuspäivän alussa suoritetun käsiviittauksen perusteella aika monelle nuorelle nyt kaupungin tarjoama kesätyöpaikka on ihka ensimmäinen. Kaupunki pyrkiikin tarjoamaan ensimmäisen työkokemuksen mahdollisimman monelle nuorelle, jolla ei vielä ole aiempaa kesätyökokemusta.

Nuoria ihmisiä istumassa isossa kokoussalissa pöytien takana.
106 kesätyöntekijää työskentelee tänä kesänä kaupungin 30 eri toimipisteessä.

Kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen toivotti nuoret tervetulleiksi kaupungille töihin. Iiris kertoi, että hänen ensimmäiset kesätyökokemuksensa oli musta- ja punaherukoiden poiminta Kotkanniemen koetilalla sekä työskentely vanhusten palvelutalossa.

– Kesäduunit ovat opettaneet minulle todella paljon. Uskon, että myös te nuoret saatte kesätyöstänne arvokasta kokemusta tulevalle elämällenne. Kaupungilla töissä ollessanne te teette arvokasta työtä kaupungin asukkaille. Nauttikaa kesätyöstänne, sillä työn teko on hauskaa!

Nuorille annettiin tiivis tietopaketti työelämän pelisäännöistä, työsuojelusta ja kuultiinpa tilaisuudessa kaksi uratarinaakin, kun Keskon osto- ja myyntipäällikkö Janne Vuorinen ja Paskakaupan yrittäjä Jenni Timoska kertoivat omasta urapolustaan.

Kaupungin työsuojelun edustajat Susanna Puustinen ja Jyrki Issakainen kysyivät nuorilta reaaliaikaisella kyselysovelluksella, mitä on hyvä työelämä ja millaisia odotuksia nuorilla on kesätyöstään.

Nuorten vastauksissa korostui, että hyvä työelämä on turvallinen, luotettava ja siellä on hyvä työilmapiiri ja mukavat työkaverit. 

Mitä on hyvä työelämä? Sanapilvessä korostuvat seuraavat aiheet: turvallinen, hyvä työilmapiiri, luotettava, kiva työkaveri, asiallinen

Mitä nuoret odottavat kesätyöltään? Kertokoon sen tämä sanapilvi:

Mitä odotuksia kesätyöstä? Sanapilvessä korostuvat, työkokemus, raha, uuden oppiminen, kivat työkaverit

Kesätyöajatuksia

Elli Niemi aloittaa kesätyöpestinsä XR-museohankkeen parissa. Osallistava ja vuorovaikutteinen XR-museo tuo yhteen museoiden sisällöt ja vie niiden toimintaa virtuaalisiin ympäristöihin. Kesätyö on ihka ensimmäinen 15-vuotiaalle Ellille ja hän odottaakin mielenkiinnolla, millaisia museotoimintaan liittyviä tehtäviä pääsee tekemään.

Nuori henkilö istumassa kokoushuoneessa. Hänellä on musta paita yllään. Takana näkyy muita henkilöitä.
Elli pääsee tutustumaan kaupungin museokohteisiin kesätyönsä ohella.

Aili-Ellen Kilpelä ja Siiri Ylönen odottavat myös innolla kesätyön aloittamista. Aili-Ellen aloittaa kesäkuussa kirjastossa, ja uskoo työhönsä sisältyvän ainakin somettamista, asiakaspalvelua ja kirjojen hyllyttämistä. Siiri sitä vastoin hakee arvokasta kesätyökokemusta varhaiskasvatuksen parissa Oinaskadun päiväkodilla.

Kaksi henkilöä hymyilevät ja katsovat kameraan päin. Molemmilla vaalea t-paita yllään.
Aili-Ellen ja Siiri ovat iloisia saadessaan kesätöitä kaupungilta.

Nuorisopalveluissa Temalin nuorisotalolla aloittaa kesätöissä Elias Nazari. Elias ei vielä tiedä tarkemmin, mitä työ tulee sisältämään, mutta uskoo nuorten parissa työskentelyn olevan kivaa.

Nuori poika kuvassa, jolla on tummansininen college-pusero päällään.
Eliaksen kesätyöpesti sijoittuu kesäkuulle.

Tervetuloa kesätyöntekijät meidän joukkoomme! Tuotetaan yhdessä laadukkaita palveluja kaikille järvenpääläisille!


Järvenpääduunissa-tarinoissa esitellään Järvenpään kaupungin työntekijöitä ja heidän kaupunkilaisten eteen tekemää vaikuttavaa työtään.

Teksti ja kuvat: Tuula Alkula

Footer is loading...