Hyppää sisältöön

”Jäke on aina messissä”

Järvenpäästä Los Angelesiin lähtenyt näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä Anton Kettunen kertoo elämän tarjonneen paljon erilaisia vaihtoehtoja. Perspektiiviä elämään on tuonut isäksi tuleminen.

Elämä on tarjonnut Anton Kettuselle paljon erilaisi vaihtoehtoja. Kuva: Calvin Luttrell.

Järvenpääläinen näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä Anton ”Anthuan” Kettunen asuu perheineen Yhdysvaltojen Los Angelesissa. Kaupunkiin hän matkasi vuonna 2019, ja on tänä aikana ehtinyt syventämään ammattiosaamistaan Los Angeles Performing Arts Konservatoriossa opiskellen vuoden ajan monipuolisesti näyttelijätekniikoita.

On tärkeää mennä kauemmas nähdäkseen sen hyvän lähellä. Olen silti aina Järvenpään jätkä ja Jäke on aina messissä, Sauniksen pojaksi itseään tituleeraava Kettunen kertoo.

Kettunen on ollut tähdittämässä Roba ja Syke -sarjoja, ja Yhdysvalloissa hänet on palkittu roolisuorituksestaan lyhytelokuvasta Stay Sane. Hänen tekemänsä musiikkinsa on melodista hiphopia, joissa sanat kumpuavat omasta elämästä ja yhteiskunnallisista aiheista. Myös lähihoitajan ja personal trainerin pätevyydet löytyvät nuoren miehen takataskusta.

– Elämä on antanut paljon erilaisia vaihtoehtoja. Omien kokemusten kautta on nähnyt mikä toimii ja mikä ei. Tällä hetkellä on tärkeintä, että saa maksettua laskut ja että perheellä on ruokaa pöydässä, isäksi vastikään tullut Kettunen kertoo.

Kettunen on näytellyt myös nuorta Sibeä syksyllä 2022 julkaistussa Järvenpääelokuvassa. Järvenpääelokuva on kolmen minuutin mittainen tarina, joka tiivistää kaupungin strategiassa uudelleen määritellyn Järvenpään syvimmän olemuksen uudenlaisella tavalla.

– Olen tyytyväinen omaan roolisuoritukseeni. Oli kiva näytellä sellaisten teemojen ympärillä, mihin suuntaan kaupungissa halutaan mennä. Kaupunki on kaunis ja upea ja siellä on tahtotila viedä asioita eteenpäin.

Joulun alla Kettunen suuntasi Suomeen tukemaan terveyshaasteiden kanssa painivaa mummoaan, ja paluu Yhdysvaltoihin tapahtuu heti, kun mummon terveydentila sen sallii. Kettunen kuitenkin paljastaa perheen muuttavan kesäksi koti-Suomeen, jolloin hän on taas valmiina vastaanottamaan työtarjouksia niin musiikin kuin elokuvan saralta.

– Kesälahden majatalolle odotetaan kesäksi vierailijoita inspiroitumaan luonnon kauneuteen sekä ihailemaan taidetta.


Kuka: Anton ”Anthuan” Kettunen, 30
Ammatti: Näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä.
Mistä: Järvenpään Saunakalliosta.
Tärkeää: Perhe, aitous, rakkaus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi.


Järvenpäähenkilö-tarinoissa esitellään kiinnostavia järvenpääläisiä.

Footer is loading...