Hyppää sisältöön

Järvenpään Jousiampujat: Taitoa ja Tarkkuutta 

Vuonna 1975 perustettu Järvenpään Jousiampujat on toiminut jo lähes puoli vuosisataa jousiammunnan harrastuksen edistämiseksi Järvenpäässä. Ensi vuonna seura juhlii 50-vuotista taivaltaan, tarjoten tilaisuuden muistella merkittäviä saavutuksia ja katsella innolla tulevaisuuteen. 

Kasvava ja monimuotoinen jäsenistö 

Seurassa on tällä hetkellä vajaa 100 jäsentä, joista noin 10 % on nuoria. Seura pyrkii tarjoamaan jousiammuntaa kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille, ja heidän mottonsa “jousiammuntaa vauvasta vaariin” kuvastaa tätä sitoutumista hyvin. Seuraan kuuluu myös paraurheilijoita. Sekä naiset että miehet ampuvat samoissa sarjoissa, mikä korostaa seuran tasa-arvoisia arvoja. 

Monipuoliset harjoitukset ja tapahtumat 

Järvenpään Jousiampujat järjestää monipuolisia harjoituksia ja tapahtumia jäsenilleen. Seura järjestää jonkun verran kilpailuja, kuten suosittua Suvinuolikilpailua. Harjoittelumahdollisuudet ovat monipuoliset, sillä seura tarjoaa ulkoampumakentän, maastoradan, jossa on 12 rastia, sekä sisäharjoittelutilat Anttilan koulussa Järvenpäässä talvikaudella. 

Valmennus ja kilpailutuki 

Vaikka seuralla ei tällä hetkellä ole koulutettuja valmentajia, muutamat jäsenet ovat käyneet seuraohjaajakoulutuksen. Tämä mahdollistaa perustason ohjauksen ja tuen jäsenille. Lisäksi seura tukee junioreitaan maksamalla kilpailujen matkakuluja SM-kisatasolla hakemuksesta. 

Kilpailumenestys ja aloittelijakurssit 

Seuran jäsenet ovat saavuttaneet merkittäviä tuloksia vuosien varrella, erityisesti naisten vaihtojousessa, naisten taljajousessa ja miesten vaihtojousessa. Aloittelijoille seura tarjoaa mahdollisuuden kokeilla jousiammuntaa talvikaudella sisähallissa kunkin kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Kesäaikaan kokeilut järjestetään ulkokentällä seuran yhteyshenkilön kanssa sopimalla. Lisäksi seura järjestää “Ensi nuolet” -kursseja, jotka ovat osa Suomen Jousiampujainliiton (SJAL) konseptia. 

Jäsenyys ja yhteisöllisyys 

Jäsenyys seurassa sisältää pääsyn kentille ja sisäharjoittelumahdollisuuksiin. Yhteisöllisyyttä edistetään yhteisillä harjoitteluajoilla hallikaudella, talkoilla sekä kisojen yhteydessä tapahtuvilla palkitsemisilla. Seura pyrkii luomaan yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kannustaa jäseniään osallistumaan aktiivisesti toimintaan. 

Tulevaisuuden suunnitelmat 

Järvenpään Jousiampujat pyrkii kehittämään toimintaansa ja palveluitaan jatkuvasti. Seura etsii innokkaita henkilöitä valmentaja- ja tuomarikoulutuksiin, jotta kilpailutoimintaa voitaisiin laajentaa entisestään. Oman tuomarin kouluttaminen mahdollistaisi Suomen Jousiampujainliiton alaisten kilpailujen järjestämisen seuran omalla kentällä. 

Järvenpään Jousiampujat on merkittävä toimija jousiammunnan kentällä Järvenpäässä, tarjoten kattavat puitteet ja tukea jäsenilleen. Seuran 50-vuotisjuhlavuosi tarjoaa loistavan tilaisuuden juhlistaa menneitä saavutuksia ja rakentaa entistä vahvempaa tulevaisuutta jousiammunnan parissa.   

Footer is loading...