Hyppää sisältöön

Kaikille avoin ratsastuksen kisakatsomo keskellä Lepolaa

Kisojen rakentaminen on aina iso urakka. Katri Siltala työn touhussa.

Järvenpään Aino Areena on vakiinnuttamassa paikkaansa suosittuna tapahtuma-areenana, mutta tiesitkö, että sen rinnalla samalla tontilla toimii edelleen Ratsastuskeskus Aino?

Aino Areenan perustamisen jälkeen ratsastuskeskuksen kilpailutoiminta on keskittynyt enimmäkseen ulkokentille ja ratsastuskoulu on lopettanut toimintansa, mutta edelleen tontilla asustelee vakituisesti viitisenkymmentä yksityistallien hevosta. Hyväpohjaisilla kentillä ja maneesissa käy myös paljon muualla asuvia hevosia valmennuksissa ratsastajineen sekä valmentajia niin Suomesta kuin ulkomailta.

Tervetuloa seuraamaan kisoja!

Alkaneella kesäkaudella Ainossa järjestetään yhteensä neljä kansallisen tason kisaviikonloppua ja lisäksi on tulossa muita yksittäisiä kilpailupäiviä. Ensimmäinen kisaviikonloppu vietettiin aurinkoisessa säässä toukokuun puolivälissä. Toinen kahden päivän koitos on tulossa nyt koulujen päättäjäisviikonloppuun 1.-2.6.2024. Kaksi muuta kisaviikonloppua ovat 19-21.7. ja 17.-18.8.

Aino Areenan liiketoimintajohtajana ja Ratsastuskeskus Ainon tapahtuma- ja markkinointipäällikkönä toimiva Katri Siltala toivottaa yleisön tervetulleeksi seuraamaan vauhdikkaita esteratsastuskilpailuja. Aiempaa tietoa tai kokemusta lajista ei tarvita ja kilpailukatsomoon Lepolaan (Maamiehenkatu 14) on vapaa pääsy. Kisapäivinä eri tasoisia luokkia on meneillään aamusta iltaan ja alueella yleisöä palvelee ravintola.

”Esteratsastuksen säännöt ovat yksinkertaiset, joten kisoja helppo seurata. Lajissa on vauhtia! Jos joku asia mietityttää, kannattaa kysäistä vieruskaverilta tai tulla toimitsijatorniin kysymään. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin”, Siltala lupaa.

Hän kertoo, että alueella liikkuu kilpailujen aikaan mukavasti kaupunkilaisia, joista osa on tähänkin saakka uskaltautunut jäämään hetkeksi seuraamaan kisameininkiä.

Ratsastuskeskus Aino on vakiinnuttanut asemansa Suomen ratsastuskilpailujen kartalla hyvien olosuhteiden, kätevien liikenneyhteyksien ja sujuvien kisajärjestelyjen ansiosta.

”Tarjoamme kilpailuihin osallistujille tasavarmaa laatua. Isojen kilpailujen järjestäminen käy meiltä jo rutiinilla ja osallistujat voivat luottaa siihen, että meillä kaikki sujuu”, Siltala kertoo.

Lisää synergiaa areenan tapahtumien kanssa

Takavuosina Ainossa on nähty myös kansainvälisiä kisoja, mutta sellaisia ei tänä vuonna ole näköpiirissä. Ensi vuonna ajatuksena on pitkästä aikaa tuoda hiekat sisään entiseen isoon maneesiin eli Aino Areenaan ja järjestää siellä kilpailuja sekä huippuosaajien ratsastusklinikoita.

”Hiekkojen tuominen sisään on sen verran iso juttu, että ne pitää tuoda sinne vähintään kahdeksi ja puoleksi viikoksi kerralla. Aino Areenan käyttöaste on nousussa, joten ajankohta täytyy miettiä tarkkaan”, Siltala sanoo.

Aino Areena ja oman talon ratsastuskeskus ovat jo löytäneet uusiakin yhteistyömuotoja.

”Kauden ensimmäisissä ratsastuskilpailuissa meillä oli Aino Areenalla samanaikaisesti meneillään yritystapahtuma. Yrityksellä oli ratsastuskilpailuissa oma nimikkoluokka, jonka seuraaminen oli osa yritystapahtumaa”, Siltala kertoo.

Ratsastuskeskus Aino on yksi Järvenpään kaupungin avoimen haun kautta valituista markkinointiviestinnällisen yhteistyön kumppaneista vuonna 2024. Avoimella haulla haluttiin tehdä yhteistyösopimusten teosta entistä avoimempaa ja mahdollistaa hakeminen yhteistyökumppaniksi kaikille järvenpääläisille yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille, jotka voivat tarjota näkyvyyttä kaupungille. Haun kautta valittiin yhteensä viisi yhteistyökumppania. Kaupunki näkyy Ainon kisoissa mm. hienolla Järvenpää-esteellä ja nimikkoluokilla sekä ratsastuskeskuksen some-viestinnässä.

Ratsastuskeskus Aino kiinnostaa kaupunkilaisia. Siellä käy usein mm. koululaisryhmiä vierailulla.
Footer is loading...