Hyppää sisältöön

Kaupunkikehityslautakunnan iltakoulussa otettiin käytännön tuntumaa kaupungin uusiin alueisiin

Iltakoulussa perehdytään erilaisiin vaihtuviin teemoihin. Iltakouluja pidetään tarpeen mukaan noin 2–3 kertaa keväisin ja syksyisin.

Tutustumista Lepolan alueen rakentamiseen. Kuva: Harri Palviainen.

Kaupunkikehityslautakunnan iltakoulussa vierailtiin tiistaina 31.5. Ainolan aluekeskuksen ja jo pitkälle rakennetun Lepolan alueilla, joissa kaupunkikehityslautakunnan jäsenet tutustuivat alueiden tulevaisuuden suunnitelmiin, kaavoitusratkaisuihin ja infrarakentamisen periaatteisiin.

– Paikallakäynti helpottaa ja tukee päätösten tekemistä jatkossa, kun on nähnyt paikat kuvien ja karttojen lisäksi maastossa paikan päällä, kaupunkikehitysjohtaja Harri Palviainen kertoo.

Asiantuntijoina iltakoulussa toimivat Palviaisen lisäksi asemakaavoituksen projektipäällikkö Juho Mattila, asemakaava-arkkitehti Terttu-Elina Wainio, rakennuttajapäällikkö Janne Arponen sekä hankekehityksen johtaja Olli Keto-Tokoi. Mukana keskusteluissa oli myös johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki. Kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtajana toimii kaupunginvaltuutettu Nea Karenius.

– Ainolan aluekeskuksen ja Lepolan alueella on tapahtunut ja tapahtuu tulevaisuudessa paljon, joten oli mukava päästä tutustumaan alueeseen ja kuulla sen kaavoituksen aiemmista vaiheista. Alueen kaavoitus on ollut pitkä prosessi, josta me pääsimme mukaan viime metreille.

– Varsinkin aluekeskuksen kaava-aluetta on vaikea hahmottaa, kun rakentaminen ei ole vielä alkanut, joten oli hyvä yhdessä katsoa mihin mikäkin talo tulee rakentumaan. Kuulimme kaavoituksen lisäksi myös katuinfrasta ja näiden kahden suunnittelun yhteensovittamisesta.

Nea Kareniuksen puheenjohtama lautakunta vieraili myös uudella Aino Areenalla, jossa Erkki Siltala ja Antti Lehto (etualalla) esittelivät Areenan toimintaa ja tulevaisuuden suunnitelmia. Kuva: Harri Palviainen.

Iltakouluja pidetään tarpeen mukaan noin 2–3 kertaa keväisin ja syksyisin, ja niissä perehdytään esimerkiksi toteutuneisiin erilaisiin kaavoitusasioihin, väestönsuojiin tai sähköautojen kehitykseen tarkemmin ja vapaan keskustelun avulla ilman päätöksentekoa.

– Tämä puolestaan tukee lautakunnan toimintaa lisäämällä näkemyksiä ja tietoa, helpottaa päätöksentekoa ja linjauksia myöhemmin. Samalla lautakunta pääsee myös tutustumaan eri alojen asiantuntijoihimme tai ulkoisiin asiantuntijoihin, Palviainen kertoo.

Kaupunkikehityslautakunta vastaa kaupungin kokonaisetu huomioiden alueiden käytön suunnittelusta ja kaupungin maaomaisuudesta ja asuntopolitiikasta sekä elinkeino- ja työllisyyspolitiikasta.

Tutustumista tulevaan Ainolan aluekeskukseen. Asemakaavoituksen projektipäällikkö Juho Mattila havainnollistaa asemakaavapiirrosta maastossa. Vieressä oikealla seisoo kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Nea Karenius. Kuva: Harri Palviainen.

Järvenpääduunissa-tarinoissa esitellään Järvenpään kaupunkin työntekijöitä ja heidän kaupunkilaisten eteen tekemää vaikuttavaa työtään.

Footer is loading...