Hyppää sisältöön

”Kerho on kuulemma kaikkein paras harrastus” — koululaisten ilmaiset harrastuskerhot jatkuvat syksyllä

Elokuussa 2023 julkaistu Järvenpään sähköinen harrastuskalenteri tarjoaa koululaisille laajan valikoiman maksuttomia harrastusmahdollisuuksia. Harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan avulla pyritään varmistamaan, että jokaiselle koululaiselle löytyy omalta koululta tai lähikoulusta mielekäs harrastus. Kalenterista löytyy harrastuksia myös muille ikäryhmille, joten vaikka koko perhe voi halutessaan hyödyntää sen tarjontaa! 

Harrastuskalenteria markkinoidaan kouluilla lisää syksyllä

Vaikka sähköinen harrastuskalenteri on ollut käytössä jo viime syksystä, tarvitsee se tietysti vielä lisää näkyvyyttä ja käyttöharjoittelua. Toistaiseksi vain osa koululaisista ja heidän vanhemmistaan on kyselyjen perusteella löytänyt kalenterin pariin. Tiina Liimatainen, Jäke harrastaa -koordinaattori, korostaakin koulujen merkitystä kalenterin käytön opettelussa: 

“Harrastusten markkinointi on kouluille uusi asia ja siinä päästään pikkuhiljaa tavoitteeseen. Ensi syksynä vierailen kouluilla ja järjestämme koulun yhteisiä infotilaisuuksia, joissa kerron kalenterista ja näytän mainosfilmin kerhoista.” 

Toistaiseksi omat vanhemmat ovat olleet lasten ensisijaisia tiedonsaantikanavia harrastuskerhojen toiminnasta, kun vanhemmat ovat saaneet tietoa asiasta Wilman kautta. Myös kohdennettu markkinointi on onnistunut Wilmassa: 

”Jos jossain harrastusryhmässä on vielä ollut tilaa, olen voinut kohdentaa mainontaa suoraan kyseiselle koululle, jossa juuri se harrastuskerho järjestetään”, Liimatainen tähdentää. 

Suositut kerhot jatkavat syksyllä, ja uusiakin on tulossa

Ensi syksynä Järvenpään harrastuskalenterissa on luvassa uusia jännittäviä harrastuksia. Liimatainen kertoo, että jatkuvuus on tärkeää, ja on hienoa, että nykyiset ohjaajat jatkavat pääsääntöisesti nykyisissä kerhoissa. Uusina tulokkaina kalenteriin saadaan koripallo, futsal ja ohjattu uintikerho. Lisäksi yläkoululaisille on suunniteltu heidän kanssaan yhteistyössä sisällöiltään vaihtuvia liikuntakerhoja. 

Harrastamisen Suomen mallin mukainen kerhotoiminta on sujunut hyvässä yhteistyössä koulujen ja seurojen kanssa.  

“Seurayhteistyö on ollut sujuvaa ja innostunutta. Kaikilla on halu tarjota hyvää tekemistä lapsille ja nuorille. Samalla oma seura saa positiivista näkyvyyttä ja mahdollisesti lisää lapsia myös omaan seuratoimintaansa. Yhdessä seurojen kanssa on neuvoteltu liikuntatilojen käyttövuoroista. Salivuorot ovat kortilla, mutta kilpailemme niistä kuitenkin hyvässä hengessä”, Liimatainen iloitsee. 

Harrastusnäytöksessä nähtiin upeita esityksiä

Tiistaina 14.5. Järvenpää-talon Sibelius-salissa järjestettiin harrastusnäytös, jossa kerhot juhlivat kulunutta harrastusvuotta. Tilaisuudessa huoltajat ja muut kiinnostuneet saivat nähdä harrastajien iloa lavalla sekä valkokankaalla kuvina ja videoina. Koivusaaren koulun bändi esitti tilaisuuden alussa upean kappaleen, ja valkokankaalla nähtiin muun muassa Saunakallion koulun sarjakuvakerhon ja kuvataidekerhon töitä. Myös Kinnarin koululla toimivat Parkour-kerho ja TemppuAkrokerho esittelivät oppimiaan hienoja taitoja lavalla illan aikana.  

Lapsia tekemässä kärrynpyöriä ison salin lavalla.
TemppuAkrokerholaisia esittelemässä oppimiaan temppuja. Kuva: Maria Lassila.
Isolla valkokankaalla näkyy lapsi ylhäältä päin kuvattuna, hän on piirtänyt kissan paperille.
Taidekerholaisen taidonnäyte heijastettuna Järvenpää-talon elokuvakankaalle. Videon tekijä Olavi Ruohomaa. Kuva Maria Lassila.

Kerhojen vetäjät ovat saaneet paljon positiivista palautetta lapsilta ja heidän vanhemmiltaan. Museo- ja taidekerhon ohjaaja Maria Korsman kertoo: 

“Olemme saaneet hyvää palautetta kerhosta. Kerho on kuulemma kaikkein paras harrastus, jota suositeltaisiin kyllä kaikille.” 

Valkokankaalle heijastettuna lapsen tekemä sarjakuvalehti.
Sarjakuvakerholaisen upea tuotos. Video: Olavi Ruohomaa. Kuva: Maria Lassila.

Myös elokuvakerhon vetäjä Olavi Ruohomaa ja kuvataidekerhon vetäjä Mari Puhakka kertovat saaneensa sekä lapsilta että vanhemmilta positiivista palautetta kerhoistaan. Lapset ovat pitäytyneet harrastuksessaan, ja uusia innostuneita on tullut vuoden aikana mukaan. 

Jääkiekko- ja ringettekerhon vetäjä Emmi Öystilä täydentää: 

“Lapset ovat olleet todella tyytyväisiä ja innoissaan koko kouluvuoden aikana. He ovat olleet innoissaan uusista oppimistaan taidoista ja uusista kavereista.” 

Tutustu sinäkin ja löydä uusi harrastus Järvenpään sähköisestä harrastuskalenterista! Harrastuskalenteri on erinomainen työkalu löytää itselle tai perheenjäsenille mieleinen ja koululaiselle lisäksi maksuton harrastus.  

Ilmoittautuminen kerhoihin aukeaa sähköisessä harrastuskalenterissa pe 16.8. klo 17.00.  

 Nähdään ensi lukuvuonna tuttujen ja uusien harrastusten parissa! 

Footer is loading...