Hyppää sisältöön

Linnails laittaa kaupunkilaisten kynnet kuosiin ja lupaa kaupan päälle hyvää fiilistä

YHDESSÄ YRITTÄMISEN JÄRVENPÄÄ, KAUSI 2., OSA 6: Järvenpään keskustassa kivijalkaliikkeessä toimiva kynsistudio Linnails haluaa olla alansa parhaita. Myös vastuullinen toiminta on Linnailsille tärkeää.

Veera, Miia (kesk.) ja Jenna huolehtivat, että asiakkaat saavat parasta mahdollista asiakaspalvelua. Kuva: Kalle Särkkä.

Jos kynnet kaipaavat uutta ilmettä tai viilausta, on Järvenpäässä mahdollista suunnata kynsistudio Linnailsiin.

Kynsimuotoilija, yrittäjä Miia Linna perusti kynsistudio Linnailsin vuonna 2017. Hän oli juuri käynyt ensimmäiset kynsikoulutuksensa.

Alkuun Linnails toimi kotistudiona omalla sisäänkäynnillään. Linnan haaveena oli kuitenkin oma kivijalkaliike. Toisin kuin monilla muilla, korona toimi alkusysäyksenä suunnitelmille liikkeen laajentamiseksi.

– Lähdin etsimään itselleni sopivaa liiketilaa ja kivoja työkavereita. Syksyllä 2020 löysin Helsingintieltä sopivan liiketilan, jonka jälkeen remontoimme siitä mieheni kanssa seuraavan puolen vuoden ajan liiketilan itselleni, Linna kertoo Linnailsin alkuvaiheita.

Keväällä 2021 oli Linnailsin avajaisten vuoro. Samalla toiminimi vaihtui osakeyhtiöksi.

– Uusiin tiloihin päästessämme saimme myös oman pedikyyripisteen, joita ei ole tietääkseni monissakaan Keski-Uudenmaan kynsistudiossa.

Linna työskentelee yhdessä kahden kollegansa kanssa. Hänen työkaverinsa ovat itsenäisiä kynsialan yrittäjiä, jotka työskentelevät Linnailsissa. Asiakkaista ei kilpailla, vaan Linna kuvailee tiimiä yhtenäiseksi.

Asiakaskuntaa on laidasta laitaan. Keskimääräinen asiakas on iältään 20–65-vuotias.

– Kaikki ovat meille tervetulleita. Sloganimme on Choose to shine, joka viittaa ulkoiseen kimallukseen, mutta samalla myös hyvään sisäiseen fiilikseen, jota meillä asioidessa saa.

Asiakas voi tulla rentoutumaan jalkakylpyyn vaikka kesken etätyöpäivän. Halutessaan asiakas saa pientä naposteltavaa ja juomaa kylkeen. Pedikyyripiste on harvinaisuus Keski-Uudenmaan kynsistudioissa. Kuva: Kalle Särkkä.

Tehokasta, tavoitteellista ja vastuullista toimintaa

Linnails on keskittynyt kynsien tekemiseen, jossa yritys haluaa olla alansa parhaita. Laaja palvelukattaus kattaa erilaiset manikyyrit, pedikyyrit ja lakkauspalvelut. Lisäksi Linnailsista saa apua kynsiongelmiin.

– Suosituin palvelumme on luonnonkynnen geelivahvistus, Linna paljastaa.

Linnails haluaa myös olla vastuullinen yritys. Sen suurin tuotteita toimittava yritys ilmastokompensoi kuljetuksensa ja se itsekin kierrättää kaiken mahdollisen.

– Olemme sitoutuneita kestävään yritystoimintaan. Teemme myös vuosittain yrityslahjoituksia hyväntekeväisyyteen. Viime keväänä tuimme rahallisesti Unicefin kautta ukrainalaislapsia ja Luonto-Liiton kautta maksoimme Kartanon koulun oppilaiden taksvärkkipäivän palkan.

Lisäksi Linnails haluaa olla aktiivinen somekanavissaan, jonka kautta se tekee asiakashankintaa. Positiivista palautetta Linnails saa niin kasvotusten kuin somessa.

Millaiset kynnet tänään laitetaan? Väreinä vaaleanpunainen ja nude ovat asiakkaiden suosikkivärejä. Kuva: Kalle Särkkä.
Värien sinfoniaa. Asiakkaalla on varaa valita, millaisella hileellä kynnet koristellaan. Kuva: Kalle Särkkä.

Trendien mukana pysymistä

Kynsiala kulkee Linnan mukaan hurjaa vauhtia eteenpäin.

– On oltava jatkuvasti ajan hermolla ja pidettävä omasta osaamisestaan huolta. Seuraamme maailman kynsitrendejä, joista moni saattaa olla todella lyhytkestoisia. Palveluita muokataan myös trendien ja asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Kynsialalle pyrkiville Linna muistuttaa koulutuksen olevan ensiarvoisen tärkeää.

– Suomessa ei ole koulua, jossa kynsimuotoilijaksi valmistuttaisiin, vaan ensin tulee valita brändi, jonka parissa haluaa työskennellä. Jokaisella kynsibrändillä on oma tapansa tehdä. On siis valittava toimija, jonka kautta saa tarvittavan koulutuspohjan. Työtä tehdessä oppii parhaiten.

Hyvä paikka yrittää, yrittäminen turvattava jatkossakin

Yhteistyön merkitystä toisten yritysten kanssa ei sovi unohtaa.

– Teemme myös yhteistyötä paikallisten toimijoiden sekä kynsistudioiden kanssa niin paljon kuin mahdollista. Esimerkiksi verkkosivumme ja painotuotteemme on hankittu Järvenpäässä toimivilta yhteistyökumppaneiltamme.

Kaupungilta Linnails toivoo yleisesti tiivistä yhteistyötä ja sitä, että se auttaisi yrityksiä näkyvyyden suhteen. Linna kuvailee samalla Järvenpäätä yrittäjäystävälliseksi kaupungiksi.

– Elinvoimaisen keskustan säilyttämiseksi pitää varmistaa myös keskustan kivijalkaliikkeiden tavoitettavuus hyvien kulkuyhteyksien avulla ja kiinnittämällä huomiota kaavoituksessa riittäviin pysäköintimahdollisuuksiin keskustassa.

– Kaupunki on Keski-Uudenmaan ytimessä ja yritysten kannalta hyvällä sijainnilla. On tunne, että järvenpääläiset haluavat asioida paikallisissa yrityksissä. Lisäksi yrittäjien ja asukkaiden keskuudessa on vahvaa me-henkeä.

Yhdessä yrittämisen Järvenpää -yrityssarjassa käsitellään laajasti järvenpääläisiä yrityksiä ja heidän kaupungissaan tekemäänsä työtään. Yrityssarjan videoiden kautta on mahdollista nähdä harvinaista kuvaa siitä, mitä kaikkea palvelun tai tuotteen eteen tehdään. Järvenpään kaupunki tuottaa yrityssarjaa yhdessä Järvenpään Yrittäjien kanssa.

Järvenpään kaupungin ja Järvenpään Yrittäjien logo

Järvenpääkumppani-tarinoissa esitellään kaupunkimme yhteisöjä ja yrityksiä Järvenpäähengessä

Footer is loading...