Hyppää sisältöön

Mestaritoimijat: Kun lapset viihtyvät, vanhemmat viihtyvät

Sauvakatu 6:n asukkaat haluavat nostaa asuinpaikkansa arvoa, sillä he tykkäävät asua talossaan. Kun taloissa on paljon lapsia, luonteva tapa toimia on järjestää lapsille iloa elämään.

Toukokuinen lauantai oli talon lapsille jännittävä päivä jo aamusta lähtien. Innokkaimmat kirmasivat pihalla jo aamuyhdeksältä odottaen, koska odotettu tilaisuus alkaa. Asukastoimikunta oli lupaillut tapahtumakutsussa, että tilaisuudesta ei kannata olla pois.

Iltapäivällä odotus palkittiin. Pihalle pystytettiin muhkea pomppulinna, koristeltiin grillikatoksesta hodarikioski ja laitettiin juhlalimut jäihin kottikärryihin.

Kahdelta kajahti puheenjohtaja Pekka Huhtin kantavalla äänellä tilaisuus avatuksi ja lapset saivat purkaa jännityskutinansa pomppien, leikkitatskoja saaden, hodareita nautiskellen, saippuakuplia puhaltaen ja esittäen itsekin näytelmiä. Ohjelman kruunasi vielä paikallisen palokunnan yllätysvierailu tilaisuudessa paloautoineen.

– Meillä toiminnan tausta-ajatuksena on, että vanhemmat elävät lastensa myötä ja jos lapset ovat onnellisia, vanhempienkin on helpompi olla onnellisia. Siksi olemme suunnitelleet yhdessä isännöitsijän kanssa pihaamme myös isoa remonttia, joka toivon mukaan toteutuu ensi vuonna. Haluamme saada sekä lapset että aikuiset viihtymään pihalla, kertoo Pekka.

Pajalassa on hyvä asua

Asukastoimikunnan toiveena on parantaa tilaisuuksien ja uudistusten myötä alueen mainetta. Kaikki ovat sitä mieltä, että alue on mainettaan parempi paikka asua.

– Haluamme nostaa maineen alueen historian tasolle ja yhteistä hyvää nosteeseen. Käytännössä me olemme perinteisen Järvenpään kartanon takapihalla eli ihan vallasväen piirissä, naurahtaa Pekka, jolle lastentapahtuman järjestämiseen oli myös henkilökohtainen motiivi.

– Minä rakastan elämää ja kaikkea mitä sen matkalle mahtuu. Kun olen tällainen joukkueurheilija, haluan, että jengi viihtyy ja heillä on hauskaa.

Juhliin kutsuttiin Mestariasuntojen luvalla mukaan myös samassa pihapiirissä olevan Lumo-talon lapset.

– Eihän heitä olisi voinut kieltää tulemasta juhliin, toteaa Pekka.


Juttu on julkaistu alun perin Mestariasuntojen sivuilla.

Footer is loading...