Hyppää sisältöön

Mestaritoimijat: Tapio hoitaa hylätyt pyörät hyötykäyttöön

Mestaritoiminnan kiinteistöhuoltaja Tapio Jokitulppo on itse aktiivinen pyöräilijä ja haluaa mahdollistaa pyöräilyn muillekin. Siksi hän tekee vapaaehtoistyötä kunnostaen vanhoja pyöriä tarvitsevien käyttöön. Mestariasuntojen talojen hylätyt pyörät päätyvät jatkossa muun muassa ukrainalaisten käyttöön.

Tapio on ollut mukana jo yli kymmenen vuotta Lions Clubin järjestämissä avustuskampanjoissa. Nyt tavoitteena on auttaa ukrainalaisia pakolaisia hankkimalla heidän käyttöönsä 200–400 polkupyörää. Menopelit kunnostetaan paikallisessa polkupyöräliikkeessä, jossa Tapiokin työskenteli aiemmin. Nyt hän kunnostaa siellä lahjoitettavia pyöriä vapaaehtoistyönä.

– Pyörät laitetaan ajokuntoon ja sitten ne menevät Järvenpäässä toimivalle Ilmarin torille, josta ne jaetaan ympäri Suomea. Ollaan toki suoraankin toimitettu pyöriä täällä Järvenpäässä ukrainalaisten käyttöön, kertoo Tapio.

Varastoissa paljon hylättyjä pyöriä

Keväällä Tapio oivalsi, että hänen huoltamissaan Mestariasuntojen talossa jää paljon hylättyjä pyöriä varastoihin asukkaiden muuttaessa pois.

– Olen ollut mukana kolmessa pyörävaraston tyhjennyksessä ja pyöriä on lähtenyt kaatikselle useampia kymmeniä. Ehdotin isännöitsijälle, että pyörät voitaisiin hyödyntää ukrainalaisten hyväksi ja niin tullaan tekemäänkin jatkossa. Tätä kautta saadaan kampanjaan mukaan paljon pyöriä, iloitsee Tapio.

Yhteistyötä parhaimmillaan

Mestariasuntojen pyörävarastoja tyhjennetään säännöllisesti. Asiasta tiedotetaan asukkaita ja pyydetään ”laputtamaan” omat pyörät. Laputtamattomat pyörät säilytetään lakisääteisen ajan ennen kuin niistä hankkiudutaan eroon.

– On hienoa, että pyörät saavat uuden elämän kunnostettuina. Tällainen toiminta vastaa erinomaisesti Mestariasuntojen tavoitetta toimia kestävän kehityksen mukaisesti, toteaa asiakkuusjohtaja Nina Silvonen tyytyväisenä ja kiittelee Tapiota aktiivisuudesta.

– Juuri tällaista yhteistyötä kannustamme työntekijöitämme tekemään Mestaritoiminnan ja Mestariasuntojen välillä.


Juttu on alun perin julkaistu Mestaritoiminnan sivuilla.

Footer is loading...