Hyppää sisältöön

Some- ja kaupunkilaisaktiivi Antti Martikainen haluaa nähdä kaupungin kehittyvän ja kasvavan

Antti Martikainen viihtyy Järvenpäässä erinomaisesti. Ihmisten parissa hän haluaa levittää hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden sanomaa.

Antti Martikainen pitää Hyveet -nimistä kirjaa kädessään Järvenpään kirjastossa. ”Enemmän hyveitä kuin paheita.”, Martikainen sanoo. Kuva: Antti Martikaisen kotialbumi.

Antti ”Antza” Martikainen on syntyperäinen järvenpääläinen ja asunut kaupungissa koko ikänsä.

– Tällä hetkellä asun Lepolassa.

Opiskeluvuodet vierähtivät Keravan Laurea-ammattikorkeakoulussa, jossa Martikainen opiskeli henkilöstöhallintoa.

– Lopputyön tein Puistobluesin kehittämisestä. Valmistumisen jälkeen hain Humanistiseen ammattikorkeakouluun järjestötyön pariin, Martikainen kertoo.

Tämän jälkeen polku vei erilaisiin työkokeiluihin. Reitin varrelle mahtuu myös vapaaehtoistyötä ja kunnallispolitiikkaa.

– Aiemmin olin Järvenpään seurakunnan kirpputori Kirpussa vapaaehtoisena ja tällä hetkellä toimin Westermarckin asukasliikkeen hallituksessa tapahtumavastaavana. Viime kesänä järjestimme Westermarckin puistossa kesätapahtuman, jossa oli erittäin lämmin ja yhteisöllinen tunnelma. Haluaisin olla perustamassa Lepolaan omaa asukasyhdistystään.

Usko on ollut Martikaiselle tärkeää jo kaksikymppisestä nuoresta miehestä alkaen ja hän kertoo osallistuvansa aktiivisesti seurakunnan tapahtumiin. Itseään hän kuvailee taide- ja kulttuuri-innostujaksi.

– Poikkean vähän väliä eri näyttelyissä.

Lisäksi Martikainen on aktiivinen somessa. Hän viihtyy sosiaalisen median alustoilla keskusteluihin osallistuen, omia keskusteluja aloittaen ja videoita kuvaten.

– Yhteisöllisyys, lähimmäisenrakkaus ja toisten kannustaminen ovat aiheita, joista tykkään puhua. Somevideostani saa poimittua viisautta. Oma voimalauseeni on Pidä paita puhtaana, mieli kirkkaana ja lippu korkealla. Puhtaat vaatteet, päihteettömyys ja hyvän hengen ylläpitäminen ovat tärkeitä asioita, jotka liittyvät hyvinvointiin.

 – Tietysti post-covid aika on ollut yksinäistä ja taloudellisesti tiukkaa. Some on myös paikka tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua.

Kaupunkikuvatoiveita

Martikainen viihtyy Järvenpäässä. Lepolan lisäksi hän nimeää suosikkipaikakseen Kyrölän asuinalueen.

– Toivon, että kaupunkiin rakennetaan korkeaa kerrostaloasutusta asemanseutuja myöten ja että kaupunkiin saataisiin lisään asukkaita. Jos Arolantien mäelle rakennettaisiin 20-kerroksisen kerrostalo, näkisi aina Hyrylään ja Keravallekin asti.

Martikainen liputtaa myös matalan kynnysten hoitopalveluiden puolesta. Hän kertoo haluavansa edesauttaa kaupungin yrityskannan lisääntymistä ruohonjuuritason vaikuttajana.

– Että kaupunkilaisilla olisi palveluita joka lähtöön aina keskustasta yritysalueisiin.

Kiitollisuus kumpuaa saa arjen pienistä asioista.

– Olen kiitollinen siitä, mitä minulla tällä hetkellä on. Haluan pitää omasta hyvinvoinnistani huolta ja mennä eteenpäin. Huomenna on taas parempi päivä.


Kuka: Antti ”Antza” Martikainen, 37
Ammatti: Vaikuttamis- ja tapahtumatyö. Hakeutumassa hallitusasiantuntijaksi.
Mistä: Järvenpään Lepolasta.
Toiveissa: Kehittyvä ja kukoistava kaupunki, josta löytyy korkeaa asumista palveluineen.


Järvenpäähenkilö-tarinoissa esitellään kiinnostavia järvenpääläisiä.

Footer is loading...