Hyppää sisältöön

Uusi Keskuskenttä Järvenpäähän: Monipuolinen liikuntapaikka kaiken ikäisille 

Simo Mäkinen, Mestaritoiminnan talotekniikkapäällikkö ja kenttähankkeen projektipäällikkö, kertoo uuden keskuskentän tarjoavan monipuoliset liikuntamahdollisuudet Järvenpään asukkaille. 

Järvenpään uusi keskuskenttä sijaitsee osoitteessa Urheilukatu 8b. . Keskuskentän tekonurmen odotetaan palvelevan erityisesti isoimpia junioreita ja aikuisia jalkapallon pelaajia, sillä kenttä on suunniteltu täyttämään Palloliiton lisenssivaatimukset, jotka edellyttävät, ettei kentässä ole pienen kentän viivoja korkeammilla tasoilla.  

Monipuoliset Liikuntamahdollisuudet 

Vaikka jalkapallo on keskiössä, keskuskenttä tarjoaa myös muita urheilumahdollisuuksia ilman rajoitteita yleisurheilulle. “Kentällä voi touhuta vauvasta vaariin,” Mäkinen toteaa, mikä korostaa kentän soveltuvuutta kaikenikäisille. Kentälle valmistuu myös kaikille avoin ulkokuntosali ja lapsille suunnattu leikkipaikka, mikä lisää sen monipuolisuutta. 

Modernit Tilat ja Yhteisön Osallistuminen 

Keskuskentän yhteyteen on rakennettu pukuhuoneet ja muut oheistilat, kuten katsomon alta löytyvät kioski- ja WC-tilat. Erillisessä rakennuksessa sijaitsevat pukuhuonetilat sekä jalkapallojoukkueille että yleisurheilijoille. 

Paikallinen yhteisö on ollut laajasti mukana keskuskentän suunnittelussa ja toiminnassa. “Seuroja on kuultu laajasti,” Mäkinen kertoo. Erityisesti jalkapallo- ja yleisurheiluseurat ovat olleet aktiivisesti mukana, sillä kenttä toimii heidän pääpaikkanaan. 

Kestävää Kehitystä ja Budjettiratkaisuja 

Kaupungin investointiohjelma on varannut rahat kentän rakentamiseen ja ylläpitoon. Kokonaisbudjetti on 10,6 miljoonaa euroa, jakaantuen useammalle vuodelle kustannusten mukaan. Suurin osa kustannuksista syntyy vuosina 2023–2024, kun kenttää rakennetaan. Ylläpidon rahoitus tulee kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen käyttötaloudesta. 

Kentän suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu huomioon ympäristöasiat. Tekonurmen täyteaine on modernia, EU:n mikromuoviasetuksen täyttävää materiaalia, joka korvaa vanhanaikaisen mustan kumirouheen. 

Tulevaisuuden Mahdollisuudet 

Kentälle on myös mahdollista saada sponsoreita paikallisten urheiluseurojen kautta. Tämä lisää mahdollisuuksia kehittää kenttää ja sen palveluita edelleen. 

Uusi keskuskenttä Järvenpäässä on esimerkki siitä, miten moderni urheilukeskus voi palvella monipuolisesti eri ikäryhmiä ja urheilulajeja samalla kun se huomioi kestävän kehityksen periaatteet ja paikallisen yhteisön tarpeet. 

Footer is loading...